Veelgestelde vragen

Kan ik mijn spullen ook bij jullie laten monteren?

Nee, we hebben geen montage afdeling. We zijn alleen een verkooppunt van styling en tuning artikelen. Voor montage of spuitwerk verwijzen we het liefst naar de gerennomeerde autoschadeherstellers of plaatwerkbedrijven.

Kan ik mijn producten ook in kleur bestellen?

In principe wordt alles onbehandeld geleverd. Dit kan zijn Polyester, ABS, Aluminium, etc. Mocht je iets in de kleur van je auto willen hebben dan moet je hier zelf zorg voor dragen.

Hoe zit het met de pasvorm van producten?

Helaas kunnen we geen volledige garantie geven op de pasvorm van producten. We streven er naar een zo goed mogelijk product speciaal voor jouw type of merk auto te leveren. Uiteraard geven we bij aankoop van producten altijd deskundig advies, mocht er iets zijn waar op gelet moet worden.

Kan ik ook afwijkende spullen bestellen?

Jazeker, alles is in overleg mogelijk. Uiteraard zijn er veel meer producten leverbaar dan er bij ons op voorraad liggen, op de website staan of in de catalogi zijn afgebeeld. Neem even contact met ons op over het product en wij gaan het voor je regelen!

Hoe zit het met de levertijd?

We streven er naar zo veel mogelijk uit voorraad te leveren maar dat is voor lang niet alle producten mogelijk. De levertijden zijn sterk afhanelijk per leverancier en of er op dat moment speciale gelegenheden zijn zoals beurzen, tuningevenementen of feestdagen. De maximale levertijd van onze producten is 2 tot 3 weken. Mocht het om een of andere reden langer duren dan gepland dan nemen we direct contact op.

Zit er keuring op mijn gekochte product?

Op de meeste gevallen zit er op al onze producten een officieel E-keur. Dit betekent dat het product 100% legaal is voor gebruik op de openbare weg.

Wat als er iets niet naar tevredenheid is?

Mocht er iets niet naar tevredenheid zijn neem dan van te voren even contact met ons op. Leg de situatie even aan ons uit en we zorgen voor een passende oplossing.

Zijn er ook kortingen mogelijk?

Uiteraard streven we naar de meest scherpe prijs voor ons assortiment. Bij aankoop van speciale producten of bij grotere bestellingen is uiteraard altijd korting te overleggen. Ben je lid van een autoclub en staat deze bij ons geregistreerd dan geldt de daarvoor afgesproken vaste clubkorting. Dit geldt niet voor producten die al in de aanbieding zijn, of in combinatie met andere kortingen of acties.

Krijg ik een bevestiging van een online bestelling?

Ja, als je een bestelling plaatst via onze website krijg je per email een kopie van de bestelling zoals deze bij ons binnenkomt. Hier staan alle gegevens in van de besteller, bestelling, prijs, bezorgkosten en unieke bestelcode. Met deze code kun je bij vragen contact met ons opnemen. Als de bestelling zelf wordt afgehaald nemen wij telefonisch contact op als het product binnen is.

Hoe gaat het met verzending?

Als je een product besteld via internet, kan er worden gekozen voor zelf ophalen aan de zaak of om het te laten bezorgen. Bezorgen gaat altijd onder voorruitbetaling,Paypal of Ideal ,levering via TNT Post.Voor buitenlandse leveringen verzorgd ook TNT Post de bezorging.Mocht het voorkomen dat er niemand thuis wordt getroffen op het moment van bezorging dan kan het pakket bij het dichstbijzijnde postkantoor worden afgehaald.

Krijg ik bij aankoop een factuur of bon?

Ja, bij postzendingen wordt altijd een factuur als bewijs van betaling meegeleverd. Dit geldt ook voor buitenlandse leveringen. De factuur geldt tevens als garantiebewijs. Bij een aankoop in de winkel is de originele aankoopbon het garantiebewijs.

Hoe kan ik een bestelling annuleren?

Een bestelling kan het beste via de email worden geannuleerd. Vermeld in de mail duidelijk alle adresgegevens, welk product moet worden geannuleerd en uiteraard de code van de desbetreffende bestelling.

Wat zijn de consequenties bij terugsturen?

Als er iets moet worden geretourneerd zijn de bijkomende verzendkosten en/of be